Kestaneli Kutap

Kestaneli Kutap
16 Aralık 2022

Kestaneli kutab, Azeri mutfağından yayılan bir tariftir. Kendine has tadıyla çok sevilen bu tarif, kestaneli soğanlı harç ile doldurulur. Hazırlanan hamurlar, yağsız ve yapışmaz yüzeyli bir tavada pişirilir. Ve sıcak sıcak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan tadı damaklarda kalacak kestaneli kutap tarifine geçebiliriz.

Farklı bir versiyonu olan yeşillikli kutap tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kestaneli Kutap için

Malzemeler

Hamur için:

  • 400 gram buğday unu
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı su
  • Tuz

Harcı için:

  • 450 gram kestane
  • 1 adet soğan
  • 70 gram tereyağı
  • Tuz
  • Sumak
  • Karabiber
Kestaneli Kutap

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle un, tuz, yumurta ve su bir kabın içerisine alınır ve elde edilen hamur yoğrulur.
  2. Hamur 20 dakika kadar iyice dinlendirilir.
  3. Harç için; Soğan ince ince kıyılır ve tereyağında kızarıncaya kadar kavrulur.
  4. Önceden haşlanıp temizlenmiş kestaneler, soğanın üzerine dökülür. Karabiber, sumak ve tuz ilave edilerek sotelenir.
  5. Hazırlanan kestaneli harç, çatal yardımıyla iyice ezilir.
  6. Hamurlar, yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve oklava ile ince ince açılır.
  7. Yufkanın yarı tarafına harç koyulur, diğer tarafı ise ay şeklinde üzerine kapatılır.
  8. Isınmış tavada her iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirilir.
  9. Servis ederken, tereyağı ile yağlanır ve yoğurt eşliğinde sunulur. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo