Tarçınlı Çörek

Tarçınlı Çörek
07 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tarçınlı Çörek için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 100 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Tarçınlı Çörek

Nasıl Yapılır

Un, maya, şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın. Yumuşatılmış tereyağı, şeker, vanilya ve tarçını bir kasede iyice karıştırın. Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız yağlı karışımı yayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Verev olarak üçgen şeklinde parçalar kesin. Her bir parçanın ortasına tahta kaşık sapı ile bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 30 dakika beklettikten sonra üzerine sütlü yumurta karışımı sürün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo