Susamlı Ve Hurmalı Çörekler

Susamlı Ve Hurmalı Çörekler
24 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Susamlı Ve Hurmalı Çörekler için

Malzemeler

  • 1 adet çörek hamuru 
  • 1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
  • 175 g bal
  • 60 ml portakal suyu

Susamlı ve hurmalı çörekler dolgusu için

  • 100 g tuzsuz tereyağı (Doğranmış)
  • 16 adet taze hurma (Çekirdeksiz)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 tatlı kaşığı susam 
  • 1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
Susamlı Ve Hurmalı Çörekler

Nasıl Yapılır

  1. Bir ölçü çörek hamurunu hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamur beklerken dolgusunu hazırlayın. Tereyağını yüksek ateşteki bir sos tenceresinde 3-4 dakika, rengi kahverengiye dönüp köpürene kadar pişirin ve orta boylu bir kaseye aktarın. Hurmaları, suyu, susamları ve portakal kabuğunu da ekleyip, bir el blender’ıyla pürüzsüz olana kadar çekin.
  2. Hamuru unlanmış bir yüzeyde 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine dolguyu sürün ve uzun kenardan başlayıp yuvarlayarak rulo yapın. Uçlarını düzeltmek için kesip 6 eşit parçaya bölün. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın kabına yerleştirin. Streç filmle kaplayın ve ılık bir yerde, 30 dakika kabarana kadar bekletin.
  3. Çöreklerin üzerlerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarana kadar pişirin. Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin.
  4. Bal ve portakal suyunu yüksek ateşteki bir sos tenceresine aktarın. Yüksek ateşte 5-6 dakika şurup kıvamına gelene kadar pişirin ve çöreklerin üzerine dökerek servis yapın.

Çikolatalı biscotti tarifi ile çay keyfiniz her daim yerinde.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo