Ganajlı Krep Külahı

Ganajlı Krep Külahı
11 Ekim 2021

Ganaj; bisküvi, kurabiye, kek ve pastaları kaplamak için kullanılan bir çeşit kremadır. Temel malzemesi krema ve çikolatadır. İsteğe göre meyvelerle aroma katılabilir. Krep ise kahvaltılarda sık sık tüketilen bir besindir. Klasik tariflerden sıkılanlar için; ganajlı krep külahı nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir birlikte görelim.

Tarifte kullanabileceğiniz krep tarifini kaydetmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ganajlı Krep Külahı için

Malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta 
  • 2 su bardağı süt
  • 50 gr krema
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Çikolatalı ganaj için:

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gr bitter (sütsüz) çikolata
  • 200 gr krema
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 6 çilek
Ganajlı Krep Külahı

Nasıl Yapılır

  1. Çikolatayı ufak parçalara bölün. Çikolata, yarım bardak toz şeker, 200 gr krema ve tarçını çukur bir kaba alın.
  2. Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pürüzsüz bir krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karıştırarak soğutun. 
  3. Unu çukur bir kaba eleyin. Yumurtaları başka bir kapta çırpıp una ekleyin. 2 kaşık şeker, kabartma tozu ve 50 gr kremayı ilave edip karıştırın.
  4. Sütü azar azar dökerek topaksız bir hamur elde edinceye kadar çırpın. 
  5. Biraz sıvıyağ ile 18 cm’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar hamur döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Spatula ile ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Tabağa alıp sıcak olarak muhafaza edin. Diğer 5 krebi de aynı şekilde hazırlayıp ılınmaya bırakın.
  7. Krepleri külah şeklinde sarıp uzun servis kaselerine  yerleştirin. Külahların içine ganaj kremayı paylaştırıp çileklerle süsleyin ve bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.

Ganajlı Krep Külahının Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ganajı hazırlarken ocağın kısık ateşte olmasına özen gösterin. Karıştırma işlemini bırakmayın. aksi takdirde çikolatanın dibi tutacaktır.
  2. Krep hamurunu hazırlarken topak oluşmaması için mikser kullanın.
  3. Kıvamı sulu olursa, azar azar un ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Hamuru pişirebilmek için yanmaz yapışmaz tava kullanabilirsiniz.
  5. Krepler ılımaya başladığında külah şeklini verebilirsiniz.

1 Porsiyon Ganajlı Krep Külahı Kaç Kalori?

  1. Ganajlı krep külahının bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo