Çikolatalı Baklava

Çikolatalı Baklava
07 Haziran 2024

Geleneksel tatlıya çikolata dokunuşu katmaya ne dersiniz? Soğuk baklava ile benzer görünüme sahip olan bu baklavanın iç harcında çikolata ve sade yağ kullanılır. Şerbeti ise doğal pancar şekerinden hazırlanır. Malzemeler hazırsa, çikolatalı baklava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Baklava için

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

  • 1 kg buğday unu
  • 120 gr kakao
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr su
  • 13 gr tuz
  • buğday nişastası

İç harcı:

  • 550 gr sade yağ
  • 300 gr çikolata

Şerbeti için:

  • 900 gr pancar şekeri
  • 600 gr su. 2 veya 3 damla limon suyu
Çikolatalı Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve kakao karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Alt döşeme sırasında 20 kat yufka tepsiye dizilir. 20 kat yufka sonrasında çikolata sürülür. 
  4. Üstüne 20 kat daha yufka serilen tepsi, kesim aşamasına geçer ve sade yağla buluşturulur. 
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir. 
  6. Daha sonra baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbetle buluşturulur. 
  7. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo