Baharatlı Tatlı Çörek

Baharatlı Tatlı Çörek
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Tatlı Çörek için

Malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 65 g un
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz badem
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sos için

  • 175 g frambuaz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Kızartmak için

  • Mısır unu
  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Tarçın
  • Pudra şekeri
Baharatlı Tatlı Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Sosu için frambuazları pudra şekeriyle birlikte ince delikli bir süzgece alın. Karıştırıp ezin. Ezdiğiniz frambuaza portakal suyunu ekleyip karıştırın.
  2. Tereyağını tencereye alın. 2/3 su bardağı su ekleyip orta ateşte ısıtın. Kaynayınca elenmiş unu ekleyin.
  3. Tamamen özleşene kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Karışımı soğutup yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Bademi ilave edin. Hazırladığınız karışımı krema sıkma torbasına doldurup ucuna yıldız şekilli duy takın.
  5. Yağı tencerede kızdırın. Hamuru 6-7 santimlik parçalar şeklinde kızgın yağa sıkın.
  6. Hamurları arada çevirerek 3-4 dakika kızartın. Pişenleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
  7. Üzerlerine tarçın ve pudra şekeri serpin. Yanında frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo