Oda ısısında yumuşamış tereyağı ile yumurtayı hamur yoğurma kabına alıp krem haline gelene kadar karıştırın. Şeker ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. En son elenmiş un ve kabartma tozu ile harmanlanmış karışımı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
İç malzemesi için ayıklanmış nar tanelerinin yarısının suyunu sıkıp tel süzgeçten geçirin. Nar suyunu, şekeri, nişastayı ve tarçını sos tenceresine alın. Kıvam alana kadar pişirdikten sonra ocaktan alın ve diri nar tanelerini ve damla çikolataları ekleyip karıştırın.
Hamuru sekiz eşit parçaya ayırın. Küçük yağlanmış tart kalıplarının içini ve kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Narlı harcı tart hamurunun üzerine dökün. Kalan küçük hamurları un serpilmiş tezgahın üzerinde, tartıklı şeritler olacak şekilde hazırlayın. Bu hamurları kafes gibi tart kalıbının üzerinde şekillendirin. Üzerlerine pudra şekeri ve yumurta sarısı karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pis¸irin. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.