Patatesli Biberli Ekmek

Patatesli Biberli Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Biberli Ekmek için

Malzemeler

  • 1 hazır ekmek hamuru
  • 2 patates
  • 100 gr lor peyniri
  • 2 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı susam
  • Kimyon
Patatesli Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Sıvıyağın yarısıyla birlikte hamura ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Bir kapta lor peyniri, toz biber, susam, kimyon ve kalan sıvıyağı karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  3. Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp hazırladığınız peynirli malzemeyi yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  4. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, tepside biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo