Otlu Ve Peynirli Poğaça

Otlu Ve Peynirli Poğaça
07 Şubat 2023

Lor peyniri, taze peynir ve ceviz içi ile hazırlanan peynirli poğaça, dereotu ile zenginleştirilir. Üst kısmında ay çekirdeği içi ve yumurtası sarısı kullanılır. Malzemeler hazırsa, kahvaltı sofralarına çok yakışacak otlu peynirli poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

1 Porsiyon Otlu ve Peynirli Poğaça Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan otlu ve peynirli poğaçanın 100 gramı yaklaşık 390, bir adedi ise ortalama 235 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

Dereotlu poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Otlu Ve Peynirli Poğaça için

Malzemeler

  • 500 g un
  • 200 g margarin
  • 100 g tereyağı
  • 1 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
  • 5 g yaş maya 
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı ılık süt 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz  
  • 150 g lor peyniri 
  • 100 g süzme taze peynir 
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi

Otlu ve peynirli poğaça üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı 
  • 1-2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Otlu Ve Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak yaş mayayı ılık süt ve şekerle birlikte karıştırıp 15 dakika bekletin. 
  2. Unu bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve mayalı karışım ile kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın. 
  3. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarini, yumurtaları ve peynirleri ekleyip iyice yoğurun. En son kıyılmış dereotunu ilave edip tekrar yoğurun.
  4. Hamurdan, her biri 40’ar gram olacak şekilde parçalar elde edin (Büyüklüğünü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz).
  5. Her hamur parçasını avucunuzda yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  6. Poğaça hamurlarını oda sıcaklığında mayalanması için yarım saat bekletin. En son üst kısımlarına yumurta sarısı sürün ve ay çekirdeği içi serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Mayanın daha çabuk çözülmesi için, toz şeker içinde eritmeyi ihmal etmeyin.
  • Kullanacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Bu sayede yoğurma işlemini kolaylaştırabilirsiniz.
  • Dilerseniz margarin yerine sadece tereyağı kullanabilirsiniz.
  • Poğaçanın lezzetini arttırmak için, iç harcına lor peyniri ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru dinlendirdikten sonra birkaç kez daha yoğurun ve şekil verin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo