Osmanlı'da bayram zamanları sunulan poğaça, hemen hemen her ülkede tüketilir. Patates, kıyma, peynir gibi malzemelerle de sunulan bu besinin karbonhidrat ve yağ değeri yüksektir. Bazı yörelerde poğaça yerine 'bohça' da denilebilir. Genellikle kalabalık sofralarda ve çay saatlerinde servis edilir. Özellikle gün sohbetlerinin favorisidir. Klasik poğaçalardan sıkılanlar için, farklı bir tarifle karşınızdayız. Yapımında hiç maya kullanılmayan bu poğaça, hem yumuşacık, hem de pofuduktur. Ayrıca raf ömrü, diğer poğaçalara göre daha uzun sürmektedir.
Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanan mayasız poğaça, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Özel günlerde de sunabileceğiniz mayasız poğaçayı hazırlamak, yalnızca 45 dakika sürüyor. Malzemeleriniz hazırsa, ağızda dağılan ve bayatlamayan mayasız poğaça nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon Mayasız Poğaça Kaç Kaloridir?
Okurlarımız tarafından çok sevilen tereyağlı peynirli poğaça tarifine de göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri defterinize kaydetmeyi unutmayın.
İç malzemesi için:
Üzeri için:
Mayasız poğaçayı, rus salatası veya mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.