Derin bir yoğurma kabında tereyağı,
zeytinyağı, yumurta akları, ve yoğurdu
karıştırın. Mahlebi ilave edin. Elediğiniz
unu ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur
elde edinceye kadar yoğurun. İç harcı
için, beyaz peyniri bir kapta çatal
yardımıyla ezin. İnce kıydığınız
maydanozu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle
10 cm’lik yuvarlaklar açın. İçlerine
peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde
kapatın. Fırın tepsisine dizdiğiniz
poğaçaların üzerine yumurta sarısı
sürüp bolca susam serpiştirin. Önceden
ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika
pişirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.