- Mikser ile yumurta, yoğurt ,un ve kabartma tozu ile kek hamurundan biraz daha sıvı bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırlanan hamuru yağlanmış teflon tavaya (pilav tenceresi büyüklüğünde) döküyoruz.
- Üzerine doğramış olduğumuz istediğimiz pizza malzemelerini yerleştiriyoruz.
- En üste kaşar rendeleyerek tavanın kapağı kapalı olarak kahve ocağında ve kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- Üzerindeki tüm malzemeler sucuk, sosis mantar çok güzel pişiyor hiç endişeniz olmasın. Habersiz gelen misafirler içinde süper oluyor. Afiyet olsun.
Tavada Pizza Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamurun mükemmel yapıda olması için pizzamızın hamuru pürüzsüz kıvama gelene kadar yaklaşık 5 dakika boyunca çırpmalısınız.
- Hamuru oda sıcaklığında hazırlamanız kabartma tozunun daha iyi şekilde çalışmasına olanak sağlar.
- Pizza pişerken tavanın ısısını kaybetmemesi için kabağını açmamalısınız. Cam kapaklı bir tava ya da tencere kullanmanız pizzayı pişerken kapağını açmadan kontrol etmenize olanak sağlayacaktır.
- Tavanız üstten yüksek bir ısı almadığı için malzemeler pişmesi biraz daha yavaş olacaktır bu yüzden olabildiğince küçük doğramalısınız.
Teşekkür ederiz.