Sebzeli Dalyan Pidesi

Sebzeli Dalyan Pidesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Dalyan Pidesi için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz kuru maya
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 su bardağı kavrulmuş kıyma
  • 3 haşlanmış patates
  • 1 orta boy kabak
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Sebzeli Dalyan Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için kepek unu, un, kuru maya, yoğurt, sıvı yağ, 1 bardak ılık su ve tuzu karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru kabarması için oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Diğer tarafta iç harcı için kavrulmuş kıyma, haşlanmış patates, rendelenmiş kabak ve havucu orta boy bir tencereye koyun. İçine ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip, 1 su bardağı suyla 10 dakika kadar karıştırarak pişirip, soğutun.
  2. Bu arada dinlenen ve mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp çay tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Yuvarlak şekilde açtığınız hamura hazırladığınız harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun. İki ucunu birleştirip uzun ve kapalı pideler şeklinde hazırlayın. Hazırladığınız pideleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine, aralıklı olarak dizip 20 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pidelerin üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo