Ispanaklı Bahçıvan Pidesi

Ispanaklı Bahçıvan Pidesi
01 Ağustos 2022

Ispanaklı bahçıvan pidesi nasıl yapılır? İç harcında ıspanak, üst kısmında ise kaşar peyniri kullanılan bahçıvan pidesini adaçayı yaprakları ile aromalandırabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Bahçıvan Pidesi için

Malzemeler

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 9-10 çorba kaşığı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz

Harç için:

  • 250-300 g ıspanak (Yapraklı kısımları)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 200 g kaşar peyniri rendesi
  • Adaçayı yaprakları
Ispanaklı Bahçıvan Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Ispanaklı harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ardından içine doğranmış ıspanakları ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir tencereye sütü ve unu koyun. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alın ve ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra içine yumurtayı kırın ve karıştırın. Ardından ıspanaklı harcı ekleyip karıştırın.
  2. Hamur için yoğurma kabının içine zeytinyağı ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız 20 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıba yayın. Hamur kenarlarını, kabın kenarlarına yapıştırıp yarım santim kadar yükseltin. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamur kızarana kadar pişirin. Pideyi fırından almadan önce, üzerine kaşar peynirini serpip, 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp adaçayı yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo