Fesleğenli Kaptan Pidesi

Fesleğenli Kaptan Pidesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fesleğenli Kaptan Pidesi için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İçi için:

  • 2 su bardağı kavrulmuş kıyma
  • 1/2 demet fesleğen
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
Fesleğenli Kaptan Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Toz mayayı ılık sütün içerisinde eritin. Tuz, sıvı yağ, su ve un ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 25 dakika dinlendirip, 2 adet bezeye ayırın. Bezeleri un yardımıyla yufkadan biraz kalınca açın. İçerisine kavrulmuş kıyma, kıyılmış fesleğen ekleyip, büyükçe puf böreği gibi katlayın.
  2. Kenarlarını iyice sıkıştırıp, üzerine domates püresi ekleyin. Bıçakla birkaç yerinden içleri görünecek şekilde kesikler atın. Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Pişirme kağıdı serili tepsiye yan yana dizip, Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo