Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide

Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide
22 Ağustos 2021

Özel günlerimize uygun hamur işleri tarifleri arasında üst sıralarda bulunan ekmek hamurlu kıymalı pide tarifimize başlayalım.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide için

Malzemeler

Ekmek hamuru için

  • 500 gr un
  • 1 + 1/4 su bardağı süt
  • Yarım paket yaş veya kuru maya
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 500 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın akı
  • 1 kahve fincanı susam
Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide

Nasıl Yapılır

  1. Maydanozu temizleyip kıyın. İç malzemeyi hazırlamak için, soğanı soyup kıyın. İki kaşık tereyağını tavada eritip soğanı 1 dakika kavurun. 
  2. Kıymayı ilave edip suyunu çekinceye kadar 5-6 dakika daha kavurun. Tuz, maydanoz ve baharatı ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  3. Hamur için, yaş maya kullanıyorsanız, 2 çorba kaşığı ılık suda eritin. Kuru maya kullanıyorsanız (granül), eritmenize gerek kalmadan doğrudan una ekleyebilirsiniz. 
  4. Unu büyük ve kapaklı bir hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp hamur malzemelerini ilave edin.
  5. Ele yapışmayan, katı ve pürüzsüz bir hamur elde edince kadar yoğurun. Hamur yoğurma kabının kapağını kapatıp buzdolabında 1.5 saat bekletin.
  6. Hamuru,  50’şer gramlık parçalara bölün. Hamur parçalarının her birini elinizin içinde yuvarlayarak bezeler hazırlayın.
  7. Oklava ya da merdane yardımıyla, un serpilmiş tezgah üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Üzerine iç malzemeden ekleyin. İstediğiniz şekli vererek kapatın. Malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin.
  8. Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Fırını 100 derecede ısıtıp  kapatın. Tepsiyi ılık fırına yerleştirin.
  9. Fırının kapağını kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Tepsiyi fırından çıkarıp bu kez fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  10. Yumurta akını fırçayla böreklerin üzerine sürüp susam serpiştirin. Börekleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

    Osmanlı mutfağında önemli bir yere sahip olan kıymalı pide tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo