Pide Mantısı

Pide Mantısı
09 Nisan 2021

Farklı tatlar keşfetmek için, değişik mantı tarifleri sayfamıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pide Mantısı için

Malzemeler

  • 1 adet Ramazan pidesi (Bayat)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 250 g az yağlı kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan

Sosu için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pide Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı ince kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyerek suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.
  3. Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  4. Pideleri küp küp doğrayarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında çok hafif kızartın.
  5. Kızarttığınız pideleri servis tabağına alın ve üzerine pişirdiğiniz salçalı kıymayı yayın.
  6. Son olarak sarmısaklı yoğurt dökün, tereyağında hafif kavrulmuş kırmızı toz biberi gezdirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo