Yulaflı Cevizli Ekmek

Yulaflı Cevizli Ekmek
19 Nisan 2024

Yulaf, çavdar, buğday ve tam buğday unu ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif.. Besin değeri yüksek, genellikle ekmek makinelerinde pişirilmesi tavsiye edilen bir ekmek çeşididir.

Hazırlanma Süresi : 2 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yulaflı Cevizli Ekmek için

Malzemeler

  • 280 ml su
  • 200 gr buğday unu
  • 1 paket kuru maya
  • 100 gr çavdar unu
  • 100 gr tam buğday unu
  • 50 gr yulaf unu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Tuz
Yulaflı Cevizli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Suyu makinenin pişirme haznesine alın.
  2. Diğer tüm malzemeyi bir kapta harmanlayarak ekmek makinesine aktarın. Makinenin pişirme programını 3 saate ayarlayın.
  3. Yoğurma ve mayalanma işleminin sonunda hamurun üzerine yulaf ezmesi serpiştirip pişmeye bırakın.
  4. Pişen ekmeği makineden alıp, soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo