Tikvenik
Üzeri için
Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Un, tuz, su, maya ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamuru 6 parçaya ayırıp merdane ile mutfak tezgahında çapları 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini örtüp 30 dakika tekrar mayalanmaya bırakın. Üzerlerine fırça ile süt sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 12 dakika pişirin. Servis yapın.
Pita: Beyaz unla da yapabileceğiniz pita ekmeği, sandviç yapımında en çok tercih edilen ekmek çeşitlerindendir.
Teşekkür ederiz.