Lombardy Usulü Mısır Ekmeği

Lombardy Usulü Mısır Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lombardy Usulü Mısır Ekmeği için

Malzemeler

1 ekmek için

  • 18 gr taze maya
  • 225 ml ılık su
  • 60 ml zeytinyağı
  • 300 gr mısır unu
  • 200 gr un
  • 8 gr tuz
  • 25 gr tereyağı
Lombardy Usulü Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra ekmek tariflerinde...

Bir kasede mayayı ılık suyun yarısıyla karıştırıp 10 dakika kadar bekletin.

Mısır unu, tuz ve unu derin bir kapta harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp azar azar zeytinyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağı ve kalan suyu ilave edip ellerinizi unlayarak yoğurun.

Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 15 dakika kadar yoğurun ve içi hafifçe yağlanmış bir kaba aktarın. Üzerini folyoyla kapatıp iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin.

Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde hafifçe yoğurup (3-4 kez) ikiye ayırın. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip un serpiştirin. Her iki hamuru aralarında 5 santim boşluk bırakarak yanyana yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 45 dakika bekletin.

Fırınınen alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin. Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynarsu ekleyin. Yarım saat pişirin. Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ev yapımı mısır ekmeği tarifini de tarif defterinize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo