Kahvaltının veya yemeklerin yanına eşlik edecek sıcacık bazlamalar kimin iştahını kabartmıyor? Ev yapımı bazlama tarifinin detaylarına adım adım aşağıda ulaşın.
Bazlama nedir, nereden çıkmıştır merak ediyorsanız, bu küçük notumuzu da okuyun:
Türk mutfağına özgü bir lezzet olan bazlama, yemeklerin yanında sunulan bir ekmek çeşididir. Özellikle Çukurova yöresinde tüketilen bu hamurişi tarifi; kıyma, peynir ve patates gibi malzemelerle birlikte hazırlanır. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü porsiyonlarla tüketilmesi önerilir. Bazı yörelerde 'pıtpıt' adıyla bilinen bazlama, kuru lavaşın daha kalın ve yoğun halidir. Kollarınızı sıvadınız, malzemeleri hazır ettiyseniz 'evde bazlama nasıl yapılır' hep birlikte görelim.
1 Porsiyon Bazlama Kaç Kaloridir?
Bazlamayı, yöresel lezzetlerden biri olan ali nazik veya dana kavurma yanında servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.