Bal Kabaklı Challah

Bal Kabaklı Challah
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bal Kabaklı Challah için

Malzemeler

  • 2 paket (22 g) instant maya
  • 2/3 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 400 g bal kabağı püresi
  • 12 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı akçaağaç şurubu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı tarçın
  • 7-8 su bardağı ekmek unu

Üzeri için

  • 4 yumurta sarısı
  • Susam
Bal Kabaklı Challah

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için; Maya, su, tuz ve şekeri hamur yoğurma kasesinde karıştırın. Mayanın iyice erimesi için bekletin.
  2. Karışıma bal kabağı püresi, yumurta sarısı, tuz, akçaağaç şurubu, zeytinyağı, tarçın ve 7 su bardağı unu ekleyip karıştırın.
  3. Geri kalan unu gerektikçe ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Hamuru un serptiğiniz bir tezgaha alarak 6-8 dakika yoğurun. Hamuru tekrar kabın içine alın ve üzerini nemli bir bezle kapatın. 1.5 saat dinlendirin.
  5. Mayalanan hamura şekil vermek için; Kabaran hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her 4 parçayı da 6 eşit parçaya ayırın.
  6. 6 parçanın her birini 3 cm kalınlığında şeritler şeklinde hazırlayın ve fotoğraftaki gibi dizin. Kalan 3 hamura da aynı işlemi uygulayın.
  7. Hamurları yuvarlak bir pişirme kabına yerleştirip hamur iki katı büyüklüğüne gelene kadar dinlendirin.
  8. Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

Örgü usulüyle hazırlanan sade challah tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo