Tepsi Galetası

Tepsi Galetası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tepsi Galetası için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un (300 g)
  • 1 paket instant hamur mayası (10 g)
  • Yarım çay bardağı süt (50 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 100 g tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
    Üzeri için:
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay bardağı susam
  • 1 dal taze biberiye (Çok ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
Tepsi Galetası

Nasıl Yapılır

  1. Unu karıştırma kabına eleyerek aktarın. İnstant hamur mayası ve diğer malzemeleri ilave edin. Pürüzsüz ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru ikiye ayırın, üzerini örtün ve mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
  3. Mayalanan hamurları ayrı ayrı 1-2 dakika daha yoğurduktan sonra, un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
  4. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, bir tepsiye dizin ve oda ısısında ikinci kez mayalanması için 15 dakika daha bekletin.
  5. Mayalanan hamurların her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Hamuru yağlı kağıdın üzerine aktarın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, kıyılmış taze biberiyeyi, susamı ve çörek otunu serpin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
  6. Dinlendirdiğiniz hamurları önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo