Paçanga Böreği
30 Eylül 2024

Balkan mutfağına ait bir yemek olan paçanga böreği, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Sözlükte peynir ve pastırmalı börek türü olarak geçen paçanga, özellikle misafir ağırlarken sunulan bir tarif. Hazırsanız, paçanga böreği nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Paçanga Böreği için

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 100 gr çemensiz pastırma (isteğe bağlı çemenli olabilir)
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Galeta unu
  • Ayçiçek yağı
Paçanga Böreği

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Sirke, yağ ve undan bir karışım hazırlandıktan sonra fırça yardımıyla yufkalara sürerseniz çıtırlığı artar.
  • Yağın sıcak olmasına dikkat edilmelidir aksi halde yağ çeker ve yumuşak bir börek olur.
  • Pastırmaların çemenlerini ayırırsanız fazla tuzlu ve baharatlı tadı engellersiniz.
  • Kaşar peyniri piştikten sonra uzun süre yumuşaklığını koruyamayan bir peynir olduğu için servisten kısa bir süre önce kızartılması önerilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo