Nohutlu Denizli Böreği

Nohutlu Denizli Böreği
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nohutlu Denizli Böreği için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon, pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yufka sosu için:

  • 2 yemek kaşığı nohut
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
Nohutlu Denizli Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış nohutları mutfak robotunda püre haline getirin. Üzerine, yemeklik doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsakları, maydanozu, tuzu ve diğer baharatları ekleyerek bütün malzemeyi robotta tekrar çekin.
  2. Diğer taraftan yufkaları tezgahın üzerine üst üste serin; önce 2’ye, sonra 4’e bölerek 8 eşit parçaya ayırın.
  3. Yufkaların sosunu hazırlamak için yoğurt, süt, zeytinyağı ve yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Hazırladığınız sosu fırçayla bütün yufkaların üzerine sürün.
  4. Yufkaların uzun kenarına hazırladığınız yoğurtlu harçtan 2 tatlı kaşığı kadar koyup sigara böreği gibi sarın.
  5. Börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizip kalan yufka sosunu da üzerine sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar, en az 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo