Mantarlı Puf Böreği

Mantarlı Puf Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Puf Böreği için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı

Mantarlı harç için

  • 200 gr mantar
  • 4~5 dal maydanoz
Mantarlı Puf Böreği

Nasıl Yapılır

Pratik börek tarifleri arasında iyi bir seçim. Mantarlı puf böreklerini yağda kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih edenler olabilir. Böylelikle hem daha hafif hem de daha çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. Mantarlı harç için, maydanozu ve mantarları temizleyip kıyın. Bir kapta harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, yoğurt, su ve tuzu ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru eşit bezelere ayırın. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat bekletin. Bezeleri merdane ile hazır yufka inceliğinde açın. Hamurları üst üste yerleştirin. Açtığınız yufkaları küçük yuvarlak bir kalıpla kesin ve orta kısımlarına mantarlı harcı paylaştırın. Katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Dilerseniz, klasik puf böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo