İç harcı için soğanları yemeklik doğrayın. Semizotunu yıkayıp, ince doğrayın. Zeytinyağını ve kıymayı bir tavada 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin, ocaktan alıp soğutun.
Sos için büyük bir kasede su, un ve zeytinyağını karıştırıp çırpın. Fırın tepsisine bir kat yufkayı, kenarları dışa taşacak şekilde serin. Unlu su karışımından yarım kepçe alarak yufkanın üzerine gezdirin. İkinci yufkayı buruşturarak serin. Tekrar yarım kepçe sos ve kıymalı harcın yarısını serin. Üçüncü yufkayı koyun ve yeniden üzerine sos ve kıymalı harcın tümünü serin. Son yufkayı yine buruşturarak serip, en alttaki yufkanın uçlarını üzerine kapatın. Dilimleyin ve kalan unlu sosu gezdirip, susamı serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Pazı, hindiba ve ısırgan ile hazırlanan otlu börek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.