Yumurtaların birinin tamamını ve diğerinin sadece beyazını alıp derin bir kaba aktarın. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.
Kabakları kazıyıp yıkadıktan sonra rendeleyin ve avucunuzun içinde iyice sıkarak fazla suyunu süzün, sonra da yumurtalı karışımın içine ilave edin.
Diğer taraftan maydanoz ve dereotunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ekleyin. Üzerine lor peynirini ya da rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin.
Bir taraftan tahta kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırırken, diğer taraftan da kabartma tozunu aktarın.
Yulafı, çavdarlı veya kepekli undan 2 yemek kaşığı alarak karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Kuru fesleğen ve naneyle birlikte istediğiniz miktarda tuzu da ekleyip karıştırın.
25-28 cm çapında yuvarlak ya da dikdörtgen şeklindeki bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Katı muhallebi kıvamında olan hamuru yağlanmış kalıba aktarın.
Bir kaşığı suya batırıp kaşığın tersiyle böreğin üzerini düzeltin. Bir kasede çırptığınız yumurta sarısını böreğin üzerine kaşıkla sürün, ardından üzerine çörek otu serpiştirin.
Böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Biraz ılınmasını bekleyip dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz küçük kareler halinde keserek, kürdanlara saplayarak da servis yapabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.