Soğanlı Susamlı Girit Böreği

Soğanlı Susamlı Girit Böreği
22 Eylül 2021

Girit mutfağından evde kolayca yapabileceğiniz bir börek tarifi ile karşınızdayız. Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu börek, soğanlı iç harç ile doldurulur. Üzeri ise susama bulanır. Malzemeler hazırsa, soğanlı susamlı Girit böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patatesli gül böreği ve tavuklu talaş böreği tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Soğanlı Susamlı Girit Böreği için

Malzemeler

Girit’ten soğanlı susamlı börek hamuru için

  • 2+1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt

Girit’ten soğanlı susamlı börek içi ve üzeri için

  • 1 kg soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 50 g susam
Soğanlı Susamlı Girit Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını bir tavaya alın ve soğanları piyazlık doğrayarak ilave edin. Orta ateşte iyice yumuşayana kadar kavurun.
  2. Unu, zeytinyağını ve yoğurdu derin bir kaba alarak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün.
  3. Böldüğünüz hamurun bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın.
  4. Kavurduğunuz soğanları hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın. Hamurun diğer parçasını da elinizle bastırarak açın ve soğanların üzerine kapatın.
  5. Yumurtayı çırparak böreğin üzerine iyice sürün.
  6. Bol susam serperek önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo