Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14454 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1308 Tarif
Diyet
4409 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2376 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5552 Tarif
Salata ve Meze
1340 Tarif
Sos
474 Tarif
Tatlı
9070 Tarif
Yöresel
2004 Tarif
Popüler Tarifler
Fırın Sütlaç
Karışık Hoşaf
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Etli Ay Böreği
Etli Ay Böreği
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Semsek Tarifi
Alman turşusu
Baghrir Tarifi
Amerikan Kurabiyesi
Alaca Kek Tarifi
Mayasız Kolay Poğaça
Makarna Salatası Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 İşaret
Patates Yemeğine Ne Lezzet Verir?
Mayalı Poğaça Neden Kabarmaz?
Poğaça Sütle Mi Yoğurtla Mı Yumuşak Olur?
Yemeğin Yağını Ne Çeker?
Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Yoğurtla Mı, Salatayla Mı, Çorbayla Mı?
Etli Ay Böreği için
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz eksik su
Tuz
90 gr tereyağı
Harcı için
350 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Etli Ay Böreği
Nasıl Yapılır
Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Soğanı ve biberleri ince kıyın.
Bir tavada zeytinyağında soteleyin. Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin.
Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın.
İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Et Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
50 Dakika
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
65 Dakika
Bohça Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
115 Dakika
El Açması Kıymalı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
30 Dakika
Parmak Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
25 Dakika
Tiropita
Selinhdr
Börek Tarifleri
60 Dakika
Yalancı Boyoz Böreği
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.