En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Midye Tava
Nane Likörü
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Etli Ay Böreği
Etli Ay Böreği
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Air fryer'da pişi
Trabzon çikolatası
Şehrazat Tatlısı
Castagnole
Kıymalı bazlama
Rus Çöreği
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Etli Ay Böreği için
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz eksik su
Tuz
90 gr tereyağı
Harcı için
350 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Etli Ay Böreği
Nasıl Yapılır
Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Soğanı ve biberleri ince kıyın.
Bir tavada zeytinyağında soteleyin. Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin. Pişmeye yakın domatesleri ekleyin.
Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın.
İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tuzlu Atıştırmalık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Et Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
25 Dakika
Air Fryer'da Sigara Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
80 Dakika
Ispanaklı Göçmen Böreği
Börek Tarifleri
80 Dakika
Peynirli Zarf Böreği
Börek Tarifleri
80 Dakika
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Börek Tarifleri
80 Dakika
Sebzeli Kese Böreği
Börek Tarifleri
45 Dakika
Patatnik
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.