Zeytinyağını geniş bir tencereye alın ve ısıtın. Soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.
Tavuk etlerini iri kuşbaşı doğrayın ve tencereye ilave edip karıştırın. Patatesleri soyup tavuk etiyle aynı boyda küp küp doğrayın.
Havuçları temizleyip 2 cm’lik parçalar halinde dilimleyin. Patates ve havuçları tencereye ekleyip karıştırın.
Üzerlerine bir miktar tuz ilave ettikten sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynatıp altını kısın.
Diğer yanda yoğurt, yumurta ve unu bir tel çırpıcı ile çırpın. Tavuğun suyundan azar azar yoğurtlu karışıma ilave ederek karıştırın ve ısılarını eşitleyin.
Isıları eşitlendikten sonra yoğurtlu karışımı tencereye alın. Biraz daha tuz ve karabiber ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşi kapatın. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.