Krep hamuru için sütü, suyu, yumurtayı, unu, kabartma tozunu ve eritilip ılınmış tereyağını çukur bir kapta iyice çırpın.
Sıvı yağdan 1 çay kaşığı kadarını alıp orta boy bir tavaya dökün. Her tarafına yayıp küçük bir fincan yardımı ile krep hamurundan dökün.
Hamur göz göz olunca diğer tarafına çevirin ve aynı şekilde pişirin. Pişen krepleri, yumuşak kalması için kağıt havlu arasına alın. Krep hamuru bitene dek işlemi uygulayın.
Tavuk eti için sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp, küp şeklinde doğranmış tavuk etlerini kavurun.
Dilimlenmiş mantarları, ince kıyılmış biberleri, 1 çay bardağı suyu ve salçayı ekleyin. Kısık ateşte, 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, taze kekiği ve tuzu ilave edip tatlandırın.
Pişirdiğiniz krep hamurlarını tezgahın üzerine yayın, kreplerin üzerine iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp ısıya dayanıklı fırın kabına yan yana yerleştirin.
Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin, sonra da çedar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, peynirler eriyinceye kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık servis yapın.
Teşekkür ederiz.