İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14299 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4405 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2349 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5352 Tarif
Salata ve Meze
1311 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8933 Tarif
Yöresel
1990 Tarif
Popüler Tarifler
Ton Balıklı Sandviç
Zeytinyağlı Kraker
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuklu Kömbe
Tavuklu Kömbe
10 Ağustos 2024
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kokoreç
Izgara ayvalı rozbif salatası
Böbrek sote
Portakallı havuç reçeli
Şekersiz çilekli magnolia
Ramen
İstanbul Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları: Gidebileceğiniz En İyi 13 Yer
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Acuka Yapmanın Püf Noktaları
Kamelya Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Mücveri Tazeliğini Koruyarak Saklamanın Püf Noktaları
Ev Yapımı Doğal Detoks Tarifleri: Kilo Verdiren, Yağ Yaktıran 21 Detoks Suyu Tarifi
Tavuklu Kömbe için
Malzemeler
Hamur için
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kesme şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucu tuz
Yufkaları yağlamak için
150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme
5 soğan
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
1 demet maydanoz
Tavuklu Kömbe
Nasıl Yapılır
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 6 eşit bezeye ayırın. Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın.
İç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın.
Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin. Tuz, kekik ve pul biberi ilave edin. Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin. Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin.
2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.
Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Tavuk Yemekleri
Yöresel Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
65 Dakika
Tavuklu Mantarlı Güveç
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Kalçalı But
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Tavuklu Çökertme Kebabı
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
50 Dakika
Fırında Çıtır Tavuk Kanatları
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
70 Dakika
Tavuk Dürüm
elifguryel
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.