Kabaklı makarna ve yeşil sos ile servis edebileceğiniz susamlı tatlı tavuk
- Tavuk etini marine etmek için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tavuk etlerini bu sosun içinde iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.
- Sosu için tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Önce yüksek ateşte kaynatın, sonra ateşi kısın. 10 dakika kadar bu şekilde, arada bir karıştırarak kaynatmaya devam edin. Buzdolabında marine ettiğiniz tavuk etlerini çıkartın ve oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletin.
- Yağı kızdırın ve tavuk etlerini kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkartın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, üzerine sosunu dökün. En son yağsız olarak kavrulmuş susam ve çörek otunu ekleyin, taze kişnişleri serpin. Karıştırıp, yanında yeşil soslu kabaklı makarna ile servis yapın.
Çok lezzetli ballı ve susamlı tavuk eti tarifi için tıklayın
Teşekkür ederiz.