Kievski

Kievski
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kievski için

Malzemeler

  • Piliç göğüs eti
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Yumurta
  • Patates
  • Kornişon Turşu
  • Yeşil Soğan
  • Mayonez
  • Karabiber
  • Hardal
Kievski

Nasıl Yapılır

  1. Piliç göğüs eti et dövücü ile inceltilir. Üzerine ince bir tabaka halinde buzlukta dondurulmuş tereyağı yayılır.
  2. Tuz ve karabiber serpilip rulo şeklinde sarılır. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızdırılmamış ama sıcak yağda 20-25 dakika kızartılır.
  3. Haşlanmış patatesler küp küp doğranır. Kornişon turşu ve yeşil soğanlar doğranır. Mayonez, tuz, karabiber ve hardal eklenip harmanlanır.
  4. Robotta ezilmiş ıspanak beşamel sosla karıştırılır.
  5. Kievski kızarmış ekmeğin üzerinde yanında patates garnisi ve üzerine ekşi krema sıkılmış ıspanak garnisi ile birlikte sunulur.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo