Kasede Tavuklu Pay

Kasede Tavuklu Pay
09 Eylül 2020

Sevgili Deniz Orhun'dan tavuk severler için harika bir lezzet ile karşınızdayız. İç harcında soğan, sarımsak, krema ve tavuk göğsü kullanılan tavuklu payın kenarları milföy hamuru ile kaplanır. Genellikle kabalık sofralarda servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, kasede tavuklu pay tarifine geçebiliriz.

İçinde tavuk olsun da ne olursa olsun diyenler için nefis tavuk tantuni ve köri soslu tavuklu makarna tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kasede Tavuklu Pay için

Malzemeler

  • 2 adet orta boy tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç (Küp küp doğranmış)
  • 2 avuç bezelye (Dondurulmuş)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 su bardağı et suyu
  • Karabiber, tuz, toz kırmızı biber
  • 3 adet milföy hamur
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
Kasede Tavuklu Pay

Nasıl Yapılır

  1. Büyükçe bir tavada ince doğradığınız soğan ve sarımsağı bir yemek kaşığı fındık yağı ekleyerek soteleyin. 
  2. Tavuk göğsünü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve tavaya ekleyerek sotelemeye devam edin. Daha sonra küp doğranmış havuçları ve en son bezelyeleri ekleyin. Piştikten sonra hepsini kenara bir tabağa alın.
  3. Aynı tavaya bir yemek kaşığı fındık yağı ve unu koyarak kavurmaya başlayın.
  4. Un hafif sarı rengini alınca et suyunu ekleyin ve tabağa aldığınız pişmiş malzemelerle karıştırarak tüm baharatları ve kremayı ilave ettikten sonra fırına girebilen kaselere pay edin.
  5. Kaselerin üzerine milföy hamurunu kapatarak yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy hamurları renk alana kadar pişirin. 
  6. Sıcak servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo