Humuslu Tavuk

Humuslu Tavuk
09 Ağustos 2023

Sahrap Soysal'dan, humus ve tavuk göğsü lezzetini bir arada yaşamanızı sağlayacak nefis bir tarifle karşınızdayız. Özellikle davet sofralarına çok yakışan humuslu tavuk tarifini, defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Humuslu Tavuk için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (Minik kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak (Çok ince dilimlenmiş)
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 50-100 g tereyağı

Kırmızı köz biberli humus için

  • 2 adet kırmızı biber (Közlenmiş)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Humuslu Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Köz kırmızı biber, nohut, sarımsak, tahin, limon suyu ve baharatları robota alarak püre haline gelene kadar çekin.
  2. Bir kapta tavuk etinin üzerine soya sosunu dökün ve 15 dakika bekletin.
  3. Isıttığınız tavaya zeytinyağını ilave ederek tavuğu sürekli karıştırmak suretiyle 5-6 dakika kavurun.
  4. Tüm baharatları ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Ardından tereyağını ilave edin ve 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  5. Humusu servis tabağına yayın ve üzerine tavuğu koyarak sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo