Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti

Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti
05 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 16 Kişi Kaydetti
Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti için

Malzemeler

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı mısır unu 

Kuşbaşı tavuk eti için

  • 1/4 su bardağı mısır unu
  • 2 yumurta beyazı
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 600 g kuşbaşı tavuk eti
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı susam
  • 3-4 dal frenk soğanı 

Servis için

  • Pirinç pilavı
Ballı Ve Susamlı Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. Sosu için, susam yağını bir sos tenceresinde ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak, taze zencefil, tavuk suyu, bal, soya sosu ve pirinç sirkesini ilave edip kaynatın.
  2. Mısır ununun üzerine sostan bir miktar ekleyip karıştırın ve kaynayan sosa ilave edin. Sos kıvam alıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  3. Tavuk eti için, mısır unu, yumurta beyazları, tuz ve  beyaz biberi bir kasede çırpın. Kuşbaşı tavuk etlerini ilave edin ve iyice karıştırın.
  4. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Tavuk etlerini ilave edip soteleyin. Tavuk etleri yumuşayıp renkleri dönünceye kadar sotelemeye devam edin.
  5. Susamı ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Pişen tavuk etlerini ocaktan alın. 
  6. Tavuk etlerini servis tabağına alıp üzerine ballı sosu ve ince doğranmış frenk soğanlarını ilave edin. Yanında pirinç pilavı ile sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo