Ekmeğin kabuklu kısımlarını keskin bıçakla keserek ayırın. İç kısmını küp küp doğrayın. Pastırma ve salamı incecik kesin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.
Tereyağın yarısını tavada eritin. Soğanı ekleyip sote edin. Yumurtaları sütle çırpın. Ekmek, pastırma, salam, sote edilmiş soğan, sütlü yumurta karışımı ve kıyılmış maydanozu çukur bir kapta karıştırın. Üzerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız karışıma tuz ve azar azar un ekleyerek köfte harcı kıvamında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak top köfteler hazırlayın.
Tencereye et suyunu döküp kaynatın. Köfteleri una bulayıp kaynar suya atın. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Köfteleri kevgirle alarak bir fırın kalıbına dizin. Rendelenmiş kaşarpeyniri, 1 kepçe yemek suyu ve kalan eritilmiş yağı karıştırıp üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Pastırma kullanmak yerine, yoğurt soslu ekmek köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.