Şehrazat Tatlısı
Malzemeler
Kızartmak için:
Sos için:
Köfte için gerekli malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin. Bir tepsiye aralıklı olarak dizip derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Tavaya yeteri kadar ayçiçeği yağı alıp ısıtın. Derin dondurucudan çıkardığınız köfteleri orta ateşte kızartın. Sos için, sos tenceresine yağları ve unu aktarıp sürekli karıştırarak kavurun. Su ve bulyonu ekleyip koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Servis tabağına köfteleri alın. Üzerine sosu gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz çıtır patates köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.