Kaparili Köfte

Kaparili Köfte
09 Ocak 2024

Kapari, dikenli bir bitkidir. Genellikle sos olarak kullanılan bu besin, ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilir. Hazırsanız, kaparili köfte nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaparili Köfte için

Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı dijon tipi hardal
  • 3 yemek kaşığı kapari
  • 2 çay kaşığı ufalanmış adaçayı
  • 2 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Tereyağı

Servis için

  • 4 patates
  • Zeytinyağı
  • 100 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6-7 dal maydanoz
Kaparili Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Hardal, kapari, ufalanmış adaçayı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
  2. Hazırladığınız köfte harcından küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Tereyağını tavada eritin. Köftelerin her iki tarafını da kızartın.
  3. Patatesleri soyup ince dilimleyin. Bir tavada zeytinyağında kızartın. Tereyağını çatalla ezin. Kıyılmış sarımsak ve maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp rulo yapın ve folyoya sarıp dondurun.
  4. Servis yaparken patatesleri tabağa yerleştirin. Üzerine köfteleri alıp en üste bir parça tereyağı yerleştirip servis yapın.

Püf Noktası: Patatesleri yağda kızartmak yerine fırında da kızartabilirsiniz. İnce dilimlenmiş patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirip fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yorumlar
avatar
Alper YORUM 21 Aralık 2024, 18:12
Köfte olmadı kıyma olarak yedik tarifte tutacak malzeme eksik

Benzer Tarifler

Lezzet Logo