- Taze baklaların uç kısımlarını kesin. Kaynayan suya ekleyip 10 dakika pişirin. Suyunu süzüp soğumasını sağlayın. Çok ince olacak şekilde doğrayın.
- Çukur bir kaba kıymayı, soğanı, sarımsağı, tuzu, baharatları ve galeta ununu ekleyip yoğurun. Taze baklayı ekleyip tekrar yoğurun. Köfteleri hazırlayın.
- Tavada yeteri kadar ayçiçek yağını ısıtın. Taze baklalı köfteleri ekleyip orta ateşte kızartın. Sos için soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Sos tenceresine tereyağını alıp ısıtın. İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ilave edip yumuşayana kadar kavurun.
- Kalan tüm malzemeyi ilave edip pişmeye bırakın. Sosu pürüzsüz hale getirin. Köfteleri yuvarlak ekmeklerin arasına alıp yanında sosla servis yapın. Afiyet olsun.
Klasik hamburger köftesi tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Teşekkür ederiz.