Tarçınlı Patlıcan Kebabı

Tarçınlı Patlıcan Kebabı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Patlıcan Kebabı için

Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 2 soğan
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 5 domates
  • 8 sivribiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
Tarçınlı Patlıcan Kebabı

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip her parçayı 4-5 cm uzunluğunda doğrayın. Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Kağıt havlu ile kurulayın. Soğanları temizleyip kıyın. 2 domatesi rendeleyip kalanları kalın dilimlere kesin. Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve tarçınla tatlandırın. Küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın. 2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin.

Kızartmak için ayçiçeği yağını tavada kızdırın. Patlıcanları ilave edip iki taraflı kızartın. Sivri biberleri ve kalan domatesleri kızartın. Ayrı ayrı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Etleri sosu ile servis tabağının ortasına yerleştirin. Kenarına patlıcan, sivribiber ve dilimlenmiş domatesleri dizin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo