Şehzade Kebabı

Şehzade Kebabı
21 Nisan 2024

Kebap severler buraya. İşte Şehzadelere layık, eti bol olan bu şehzade kebabı, dana eti domates ve biberin buluşmasından oluşuyor. Malzemeler hazırsa, şehzade kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çeşitli kebap tariflerine de göz atabilirsiniz.

1 Porsiyon Şehzade Kebabı Kaç Kalori?

Şehzade Kebabının 1 porsiyonunda yaklaşık 315 kalori vardır.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Şehzade Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 5 adet kemer patlıcan            
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet çarliston biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı et suyu

Üzeri için:

  • 1 adet domates
  • Soğan
  • biber
Şehzade Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kemer patlıcanları küp küp doğrayalım ve sonrasında derin yağda kızartalım.
  2. Bir tencerede ya da daha hızlı olmasını dilerseniz, düdüklü tencerede etlerimizi mühürleyelim.
  3. Mühürlenen etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edip etlerimiz yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
  4. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri sıvı yağda kavuralım.
  5. Yumuşayan etleri de üzerine ilave ettikten sonra sarımsak ve baharatları da ekleyelim.
  6. Güzelce harmanladıktan sonra ocaktan alalım.
  7. Bir güveç ya da fırına dayanıklı bir kabınız varsa onu da kullanabilirsiniz. İçerisine küp küp doğrayıp kızarttığımız patlıcanları koyalım.
  8. Üzerine et karışımını da ilave edelim.
  9. Yemeğin en üst kısmına gelecek şekilde eşit parçalara bölünmüş olan biberleri ve dilimlenmiş domatesleri de yerleştirelim.
  10. Bir kapta salçayı et suyu ile açıp salçalı su elde edelim.
  11. Salçalı su karışımını yemeğin üzerine gezdirelim.
  12. 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirmeye bırakalım.
  13. 30 dakika sonunda şehzade kebabı servis hazır hale gelir. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Şehzade kebabını, pirinç pilavı ve cacık eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Şehzade kebabında kullandığımız patlıcanlarımızın acı olmamasına ve renginin kararmaması için yıkayıp doğradıktan sonra mutlaka tuzlu suda bekletilmesi gerekmektedir.
  • Patlıcanlar tekrar fırında pişeceği için, kızartırken çok fazla kızartmamalıyız.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo