Sebzeli Sac Kavurma

Sebzeli Sac Kavurma
05 Nisan 2024

Kavurmanın birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında çok sevilen tariflerden biri de sebzeli sac kavurma. Yumuşacık eti ve ince ince doğranmış sebzeleri ile sac kavurmanın yeri bir başkadır. İsmini pişirilme şeklinden alan bu yemek, sacın üzerinde doğranmış sebze ve etlerin harmanlanmasıyla hazırlanır. Özellikle geniş sofralarda sık sık tercih edilen bir yemektir. Peki, evde sebzeli sac kavurma nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, sebzeli sac kavurma tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Sebzeli Sac Kavurma Kaç Kalori?

  • Sebzeli sac kavurmanın bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Protein ve demir bakımından zengindir.

Sofralarınızda kolayca hazırlayabileceğiniz yemeklere yer vermek istiyorsanız; nefis tavuk kebabı ve orman kebabı tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sebzeli Sac Kavurma için

Malzemeler

  • 500 gr yağsız dana eti
  • 1 adet biber
  • 2 soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 domates
  • 1 patlıcan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 patates
Sebzeli Sac Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak sacın üzerine sıvıyağ ekleyin ve kızdırın. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alın ve kavurun.
  2. Etleri suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Kızarmaya başladığında küp küp doğranmış soğanları ilave edin.
  3. Bu esnada havuç, patlıcan, biber, patates ve domatesleri de doğrayın.
  4. Soğanlar piştikten sonra domatesleri ilave edin ve karıştırın.
  5. Domatesler piştiğinde ise kalan malzemeleri ekleyin ve baharat ile harmanlayın. Birkaç dakika daha pişirin.
  6. Son olarak pişen yemeği servis tabağına alın. Sebzeli sac kavurmayı pirinç pilavı ve turp salatası ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Sebzeli sac kavurmayı pirinç pilavı ve turp salatası ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası
  • Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
  • Dana eti yerine kuzu kuşbaşı de tercih edebilirsiniz.
  • Pişirme esnasında sebzeler küçüleceği için, orta büyüklükte doğramaya özen gösterin.
  • Havuç ve patates, diğer sebzelere göre daha çabuk piştiği için en sonra eklenmesi gerekir.
  • Tarifteki sebzelere ek olarak kırmızı ve sivri biber de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo