Saray Usulü İncik

Saray Usulü İncik
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Saray Usulü İncik için

Malzemeler

  • 4 kuzu incik
  • 2 domates
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 kahve fincanı (200 ml) ayçiçek yağı
  • 8 milföy hamuru
  • 2 soğan
  • 2~3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 3~4 su bardağı sıcak su
Saray Usulü İncik

Nasıl Yapılır

  1. Yağı geniş bir tavaya alın ve ısıtın. İncikleri unlayıp yağda 8-10 dakika çevirerek kızartın. Kızaran incikleri bir tabağa alın.
  2. Sarımsakları ince ince kıyın, soğanları küp küp doğrayın. Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
  3. Tencerede kalan yağ ile ince kıyılmış sarımsakları, soğanı ve salçayı 2 dakika çevirdikten sonra domatesleri ekleyin.
  4. Tuz ve karabiberini ilave edip karıştırın ve ayırdığınız inciklere ekleyin. Üzerine sıcak suyu koyup 20-25 dakika kadar üstü kapalı olarak pişirin.
  5. Reyhanı ekleyin, 15 dakika daha pişirin. İncikleri tencereden alın. Milföy hamurunun ikisini üst üste koyarak tekrar açın. 20 cm kadar büyütün.
  6. Diğer hamurlara da aynı işlemleri uygulayın. İnciği ve tenceredeki sebzelerin, süzdürdüğünüz posalı kısmından bir miktar hamurun içerisine ilave edin ve inciğin kemikleri dışarıda kalacak şekilde sarın.
  7. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında milföy hamurları iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Tenceredeki pişme suyunu süzerek ısıtın ve tabaklara sos olarak ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis terbiyeli kuzu incik tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo