Zeytinyağının yarısını büyük bir tencerede ısıtın.
Etleri tencereye dizip her iki tarafını kızartın.
Tencereyi etlerle birlikte ocağın üzerinden
alın.
Pirinci yıkayıp süzün. Biberleri ve havucu
temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Bezelyeyi tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın
ve süzün.
Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağının
yarısıyla birlikte tencereye alın. Havuç ve
biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Bezelye,
kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ilave
edin. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağını
kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavı
diğer tenceredeki etlerin üzerine yerleştirip
kalan sıcak suyu ekleyin. Ekmek hamurunu
tencere büyüklüğünde açıp kapak olacak şekilde
yerleştirin.
Hamurun bir yerinden küçük
bir delik açın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
Hamuru tencerenin ağzından alıp pilavı servis
tabağına ters çevirin.
Sivri biberleri ve kiraz
domatesleri ortadan ikiye kesip közleyin. Etlerin
üzerine yerleştirin ve sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.