Paşa Kebabı

Paşa Kebabı
23 Ağustos 2024

Kuzu eti, patlıcan, domates, mantar ve biber ile hazırlanan paşa kebabı, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, paşa kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Altı ezmeli kebap tarifine de göz atın.

Bir porsiyon Paşa kebabı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Paşa kebabı kaç 520 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Paşa Kebabı için

Malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet soğan
  • 1 kg patlıcan
  • 250 gr çarliston biber
  • 500 gr domates
  • 250 gr mantar
  • 250 gr taze kaşar
  • 100 ml fındık yağı
Paşa Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın ve derin bir tencereye fındık yağını ekleyip üzerine kuşbaşı doğranmış etler ile soğanı ilave edip pişirmeye başlayın.
  2.  Diğer yandan patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayın, tuzlu suda bekletip acısını aldıktan sonra fındık yağında kızartın. 
  3. Kare bir borcama pişen etleri ilave edip üzerine kızaran patlıcanları ekleyin. 
  4. Patlıcanların üzerine kızarttığınız biberleri, haşladığınız domates ve mantarları da ilave edin. En üst kısmına ise rendelenmiş taze kaşarı serpiştirin. 
  5. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan paşa kebabı servise hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo