Narlı Ve Bademli Et

Narlı Ve Bademli Et
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narlı Ve Bademli Et için

Malzemeler

  • 1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et
  • 5 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 1 su bardağı file badem
  • 7~8 dal maydanoz
  • 1 kase kızarmış patates
  • Tuz
  • karabiber
Narlı Ve Bademli Et

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın.Maydanozun yarısını kıyın.
 
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin.Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin.

Tuz, kekik, karabiber, nar taneleri, badem, kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edip karıştırın.Ocaktan alın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin.Kızarmış patatesle birlikte sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo