Maden Sulu Biftek

Maden Sulu Biftek
08 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Maden Sulu Biftek için

Malzemeler

  • 6 parça dana biftek 
  • 4 yemek kaşığı tereyağı 
  • 6 soğan 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 4 çay bardağı su 
  • Tuz 
  • Karabiber
Maden Sulu Biftek

Nasıl Yapılır

  1. Biftekleri, ısıttığınız yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Tereyağını bir tencerede eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları ilave edip 3-4 dakika kavurun. Mühürlediğiniz etleri soğanların üzerine alın. 
  2. Maden suyu, un, salça ve suyu bir kasede pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Maden sulu harcı bifteklerin üzerine ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo